FONSS pentru ONG-urile din regiunea Nord Est

Act de solidaritate şi responsabilitate marca ADV
noiembrie 21, 2014
Generozitatea se învață!
decembrie 23, 2014

FONSS pentru ONG-urile din regiunea Nord Est

Înființată cu misiunea de ”Implicarea în schimbarea politicilor şi dezvoltarea sustenabilă a serviciilor sociale!” FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale  continua activitatea de  întărire a  capacităţii organizaţiilor neguvernamentale de a acţiona în domeniul serviciilor sociale, prin organizarea de întâlniri cu reprezentanții societății civile din domeniu  și a autorităților județene și locale, pentru a pune în evidență nevoia de intervenție pentru îmbunătățirea susținerii serviciilor sociale.

Federaţia Organizaţiilor pentru Servicii Sociale şi-a propus să realizeze activităţi de advocacy pentru accesarea de fonduri publice de către ONG-uri, dar şi să ofere sprijin în elaborarea/îmbunătăţirea regulamentelor actuale de finanţare ale primăriilor şi consiliilor judeţene (prin care se asigură finanţarea ONG-urilor în baza Legii 350/2005). De asemenea, promovează ideea că trebuie schimbată percepţia asupra sectorului neguvernamental – de la consumator de resurse, la investitor care crează locuri de muncă, plăteşte taxe şi impozite şi, în plus, oferă servicii gratuite pentru beneficiari.

Astfel, în 19 noiembrie, la Bacău, s-au adunat la chemarea FONSS, 34 de reprezentanţi ai ONG şi ai autorităţilor publice. Dincolo de prezentarea mai în detaliu a scopului FONSS ca federație regională care şi-a asumat efortul de advocacy pentru domeniul serviciilor sociale, discuția s-a axat pe direcţiile de advocacy oportune pentru susţinerea serviciilor sociale, din perspectiva celor prezenți la întâlnire.

Detalii cu privire la activitatea FONSS vă oferim în interviul realizat cu dna Angela Achiței, președinte FONSS, care va fi publicat în ediția din ianuarie 2015 a publicatiei Vocea ONG.

Mihaela Munteanu