FONSS solidara cu colegii din domeniul dizabilitatii

Gala voluntarului băcăuan
decembrie 2, 2019
Pas inainte pentru achizitia publica a serviciilor sociale
decembrie 3, 2019

FONSS solidara cu colegii din domeniul dizabilitatii

Astăzi, 3 decembrie 2019, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, se împlinesc opt ani de când statul român şi-a luat angajamentul că va implementa obligaţiile ce decurg din ratificarea Convenţiei Naţiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. In fapt sunt opt ani de incalcare a a obligaţiilor internaţionale privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi în România.

Centrul de Resurse Juridice, Asociaţia Proact Suport, Asociaţia Tonal, Asociaţia Ceva de Spus, UnLoc – Fundaţia Speranţa, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Furnizoare de Servicii Sociale (FONSS), Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale din Protecţia Copilului (FONPC)Fundaţia SERA România, Reţeaua Furnizorilor de Servicii Sociale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (Dizabnet), Confederaţia Caritas România, Hope and Homes (HHC), Asociaţia Estuar, Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, Centrul Național al Dizabilității din România (CNDR)

solicită Doamnei Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, următoarele:

1. Aprobarea de urgenţă a hotărârii de guvern privind standardele de cost actualizate pentru a îndeplini obligația implementării calității, pentru a asigura servicii sociale la standardele de calitate existente și pentru a respecta dreptul persoanelor cu dizabilități la un standard de viață și de protecție socială adecvată.

2. Facilitarea accesului nerestricţionat al organizaţiilor neguvernamentale la persoanele cu dizabilităţi închise în instituţii astfel încât aceştia să poată fi apăraţi şi să aibă acces la justiţie.

3. Modificarea prevederilor legale care menţin conflictul de interese între minorul sau adultul cu dizabilităţi instituţionalizat şi reprezentantul legal, care este şi managerul serviciilor sociale furnizate acestora.

Context și detalii aici: http://bit.ly/2rQhdDw