Autoturisme noi pentru îngrijirea la domiciliu
septembrie 12, 2016
Start unui nou an școlar cu burse pentru elevii din rural
septembrie 12, 2016

Vocea ONG pentru servicii sociale

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale  a lansat în 24 august 2016 la Iași, proiectul ”Vocea ONG pentru servicii sociale!”, în prezenţa a 35 de persoane- consilieri locali, judeţeni, parlamentari şi reprezentanți ai mediului neguvernamental.

Prin proiect se vor realiza o serie de acțiuni care să completeze demersurile naționale ale federației, pentru eficientizarea investițiilor în sectorul social.

Principalele activități din proiect sunt explicate în înregistrarile video postate aici http://fonss.ro/categorie/video/ şi realizate la conferință.

Deja sunt în lucru documentele care să stea la baza înființării Biroului de contractare la Primăria Iași, conform Legii asistenței sociale.

De asemenea, FONSS-ul ca platformă de consultare la nivel local va continua demersul de implicare în realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană și va susține la dezbaterea publică de vineri, 16 septembrie 2016, punctul de vedere al furnizorilor privați de servicii sociale cu privire la elementele de relevat în acest document strategic.

Toate demersurile realizate prin acest proiect vor transforma Iaşul în centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social, model care apoi va fi multiplicat în alte județe, apoi la nivel național.

Valoarea totală a proiectului este 208.552,5 lei, din care 165.000 lei finanțare solicitată de la Consiliul Local, din care a fost alocată pentru primul an suma de 55.000 lei.

Mihaela Munteanu